Perfomans umjetnika Josipa Zankija i Marka Pašalića

Ponedeljak, 13. prosinca 2010. od 18 – 21 sati / Performans kreativno kuhanje“Dan kada je Ivan Serdar sreo Williama Boroughsa”
Dva umjetnika koja u svojim performansima i site specific projektima koriste elemente kuhanja i alkemije, realizirat će projekt pod imenom ‘’Kreativno kuhanje – Dan kada je Ivan Serdar sreo Williama Boroughsa’’ u nedjelju 12. prosinca 2010. od 17.00 – 20.00 sati u Domu hrvatskih likovnih umjetnika Dijelovi njihovog rada će se moći okusiti po povoljnim cjenama, dok će prihod od zarade biti doniran u svrhe pomoći  Hrvatskog društva likovnih umjetnika – HDLU. 
 O autorima:
Josip Zanki, Akademiju likovne umjetnosti završio je u Zagrebu u klasi Miroslava Šutelja. Javno djeluje od 1986. godine na područjima instalacije, performancea, eksperimentalnog filma i videa i na području istraživanja grafičkih medija.  Do sada je realizirao više samostalnih i grupnih izložbi-projekata u Hrvatskoj i inozemstvu ,te osim što aktivan kao umjetnik,  predsjednik je Hrvatskog društva likovnih umjetnka- HDLU u Zagrebu. 

Marko Pašalić rodom je iz Zenice, nakon završene gimnazije u Osjeku upisuje Akademiju likovne umjetnosti u Sarajevu, potom u Zagrebu. Umjetnik  je svoj prvi performans izveo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu (‘Transmutacija’, 2003.)..  Kontinuirano izlaže na festivalima i izložbama te tako aktivno dijeluje kao umjetnik.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s