artOmatske radionice: Nedelja, 19.12 2010. / 12.00 – 15.00 h / "KNJIGA KAO UMJETNIČKI OBJEKT" – japanske tehnike uveza bez šivanja & ”Plush Adventure" – izrada igračaka od filca/tkanine – voditeljice Sanja Stojković i Ines Milčić (Tifani Rubi & Pekmez med)

Zanimljivu japansku tehniku izrade knjige bez šivanja prezentirat će dizajnerica Sanja Stojković koja osim što je aktivna u gradu Rijeci, poznata je u Berlinu u kojem kontinuirano izlaže. Ova jednostavna isočnjačka tehika izrade knjige samo je jedna od monogih varijacija koje ne uključiju šivanje listova. Na radionici, sudionici će naučiti kako iz reciklažnog materijala izraditi knjigu harmoniku i knjigu sa štapićima, koje se svojom jednostavnošću i estetikom ističu upravo zbog načina njihove izrade. Paralelno uz radionicu “KNJIGA KAO UMJETNIČKI OBJEKT” odvijat će se radionica ”Plush Adventure” na kojoj će sudionici naučiti kako izraditi igračku od filca/tkanine a da se pritom koriste jednstavni materijali dostupni svima. Radionicu ”Plush Adventure” voditi će akademska kiparica Ines Milčić koje će objasniti cijeli postupak izrade, te će otkriti trikove koji olakšavaju i omogućavaju bolju izvedbu.
Cilj radionica je da se u kreativnoj atmosferi uz druženje međusobno razmjene ideje, te da se polaznici oslobode ideje o tome kako je samo gotovi kupljen predmet dobar i vrijedan, već da svoje prijatelje, djecu, roditelje i ostale mogu iznenaditi s autentičnim i rukom izrađenim poklonom uz minimalnu ‘štetu’ za svoj budžet.
Više o autoricama na : http://vokitoki.blogspot.com/
http://pekmezmed.blog.hr/, Prijave za radionicu slati do dana održavanja radionica.
Naknada za sudjelovanje na radionici stoji 100kn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s