ART FOR ALL FESTIVAL / 1. dan

Ove godine u sklopu artOmat-a od 15. do 18. prosinca održat će se ART FOR ALL FESTIVAL. Program započinje u 11h sa eventom Solidarnost 269, zatim slijedi radionica Veo od lišća te Maraton portretiranja.

Pokrovitelj ART FOR ALL FESTIVAL-a je Erste banka i Urbanka projekt.

_______________________________________________________________________________________

Prijatelji životinja pozivaju na dan tetoviranja Solidarnost 269

Subota, 15. 12. 2012. od 11 – 19 h

Galerija PM, Trg žrtava fašizma bb

U sklopu velikog međunarodng događaja, u kojemu će sudjelovati brojni pojedinci iz svih krajeva svijeta, Prijatelji životinja organiziraju u Zagrebu event pod nazivom ‘Solidarnost 269’ tijekom kojeg će građani na sebe istetovirati broj 269.

Ideja o tetoviranju broja 269 potekla je od trojice aktivista za prava životinja, koji su se 2. listopada 2012, na Svjetski dan životinja s farmi, u Tel-Avivu žigosali vrućim željezom. Jedan od njih došao je iz Rusije kako bi ovim činom pokazao solidarnost i empatiju prema životinjama iskorištavanima od strane ljudske vrste. Nakon što su se solidarizirali s najviše potlačenima članovima našega društva, trojica aktivista bila su odvezena u bolnicu kako bi im se obradile rane od opeklina trećeg stupnja.
 Broj 269, koji je ožigosan duboko u njihovu kožu, zapravo je broj telića kojeg su sreli na jednoj mliječnoj farmi. Svoj čin objasnili su riječima: ‘Ovo anonimno muško tele zauvijek će biti učinjeno besmrtnim na našim tijelima i nadamo se da će ova poruka solidarnosti nekako pomoći da na nov način gledamo na neljudske životinje. Niti jedna životinja ne bi smjela biti iskorištavana za zadovoljavanje sebičnih potreba i hirovitih želja ljudi i zato smo odabrali metodu objektiviziranja živih bića kojom se koristi sama industrija, kako bismo na ovaj simboličan način prenijeli našu ideju.’
Oko tisuću aktivista koji će se diljem svijeta uključiti u obilježavanje eventa ‘Solidarnost 269’, to će učiniti tetoviranjem broja 269 crnom veganskom tintom na svojoj podlaktici ili nekom drugom dijelu tijela.
Image
_______________________________________________________________________________________

AKIKO SATO

Veo od lišća, radionica

Subota, 15.12.2012. od 12 do 15 sati

Galerija Bačva, HDLU, Trg žrtava fašizma bb

Radionicu pod nazivom Veo od lišća održat će japanska umjetnica Akiko Sato, u subotu 15.12.2012. od 12 do 15 sati, u Galeriji Bačva, Trg žrtava fašizma bb, 10 000 Zagreb.

Umjetnica je četiri godine strpljivo skupljala i prešala lišće, impresionirana njihovom ljepotom i raznolikošću te ovom prilikom želi svoje utiske podijeliti s javnošću.

Polaznici ove radionice imat će jedinstvenu priliku da u interakciji s umjetnicom stvore specifičan zastor, načinjen od lišća te će na taj način imati priliku intervenirati u već postavljenu instalaciju i stvoriti maleno, ali značajno utočište prirode.

Image

_______________________________________________________________________________________

MARATON PORTRETA

Subota, 15.12.2012., od 12 do 15 sati

Galerija Bačva, HDLU, Trg žrtava fašizma bb

Sudjeluju: Petra Puž, Nina Bešlić, Ana Schaub, Nebojša Vuković, Leonardo Budimlić Majnarić, Helena Janečić

Zanimljivost ovog cijelog događaja je u tome što će umjetnice i umjetnici svojim osebujnim stilovima izričaja na licu mjesta prikazati razne tehnike, pristupe izrade i različite načine likovnog promišljanja portreta koji nastaju upravo ispred vas. 

Svi zainteresirani za portretiranje, uz prigodnu donaciju, imat će priliku i izabrati način na koji žele da ih umjetnici portretiraju, a opcije za izbor su:

Solo – jedan umjetnik/ica crta ili slika portret jadne osobe. Predviđeno vremensko trajanje portretiranja je do 60 minuta.Tehnike rada su raznovrsne. Od realističnog crteža, slikanja pastelom, ugljenom, tušem, crtanja maske duše, rekonstrukcija prema fotografiji i tiska na platno sve do kolažiranja

Trio – po troje umjetnika/ica izrađuju istovremeno portret jedne osobe u određenom vremenskom trajanju od 20 minuta te portretirana osoba može izabrati portret koji želi kupiti. Može kupiti samo jedan ili sva tri portreta.

Kvartet – četiri umjetnika slikaju ili crtaju četiri osobe, na način da se izmjenjuju kod crtanja jednog portreta, tako da portretirana osoba u konačnici dobiva portret potpisan od četvero umjetnika. Svatko od umjetnika sam odabire tehniku kojom želi raditi. Predviđeno vremensko trajanje do 30 minuta.

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s