ART FOR ALL FESTIVAL / 2. dan

Nedjelja, 16.12.2012., od 12 do 15 sati

KANDINSKI ISKUSTVO

Galerija Bačva, HDLU, Trg žrtava fašizma bb

Ovaj kreativni eksperiment, inspiriran radom umjetnika Vasilija Kandinskog, koji je stvarao svoje radove motiviran glazbom, održavat će se u sklopu sajma nekonvencionalnih umjetničkih predmeta artOmata. S povezom preko očiju, samo slušajući zvukove i glazbu muzičara koji će svirati uživo, umjetnici, slučajni prolaznici i članovi Udruge slijepih grada Zagreba će za jedno oslikavati platna, postavljena u Galeriju Bačva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Slušanjem ritma te reakcijama na podražaje različitih glazbenih kompozicija, sudionici ove akcije će kolektivno stvarati i razmjenjivati iskustva s konačnim ciljem propitivanja vlastitih osjetila.

Po završetku radionice, jedan dio ovog velikog rada bit će darovan Erste Banci, a ostatak načinjenog rada Udruga slijepih grada Zagreba iskoristit će u dobrotvorne svrhe.

Radionica nema ograničen broj mjesta.

Image

_______________________________________________________________________________________

Nedjelja, 16. 12. 2012., od 15 do 18 sati

PLUSH ADVENTURE- Medo Štedo (Erste, Urbanka)

Voditeljica: Ines Milčić

Klub HDLU, Trg žrtava fašizma bb

Cilj radionice je da se u kreativnoj atmosferi uz druženje međusobno rezmjene ideje, te da se polaznici oslobode ideje o tome kako je samo gotovi kupljeni predmet dobar i vrijedan, već da svoje prijatelje, djecu, roditelje i ostale mogu iznenaditi s autentičnim i rukom izrađenim poklonom uz minimalnu ˝štetu˝ za svoj budžet.

Na radionici ograničen je broj mjesta.

Info na: e-mail.: radionice.hdlu@gmail.com,    mob.: Milena Tabula – 095/811-9037

knjiga

_______________________________________________________________________________________

Nedjelja, 16. 12. 2012., od 19 do 20 sati

Zvučna kompozicija : “Protection”

Autorica : Ksenija Ladić

Galerija Bačva, HDLU, Trg žrtava fašizma bb

Polazeći od osobnog iskustva, autorica ispituje ideju ranjivosti i nezaštićenosti pojedinca u svijetu. U potrazi je za “mjestom”, na kojem je moguće, makar na kratko, osjetiti se sigurnim. To “mjesto“ pronalazi u svijetu glazbe/zvuka, pri čemu presudnu ulogu igra komunikacija – razmjena energije.

Izvedba je predviđena za određenu grupu slušatelja, smještenih u sredinu prostora. Oko njih osmero glazbenika/performera izvodi glazbu pomoću tibetanskih posuda i  čaša, instrumenata koji istovremeno nose simboliku snage i krhkosti. Zvukovi djeluju višestruko na osjetila slušatelja, dovodeći ih postupno u meditativno stanje, koje donosi osjećaj zaštićenosti u zagrljaju zvuka.

Zvučna kompozicija je specijalno kreirana za akustičke mogućnosti kružnog prostora, u ovoj prigodi će to biti Meštrovićev paviljon.

Trajanje: 20 min

Zvučnu kompoziciju izvode: Guillermo Lares, Jose Gabriel Santander Serrano, Jana Valdevit, Morana Krpan, Matija Vojvodić, Ivan Jovanovac, Ivo Korečić, Ksenija Ladić

Dizajner odjeće: Ivana Valdec

Ksenija Ladic

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s