Radionica Kamensko na artOmat-u 2012.

Galerija PM, HDLU, Trg žrtava fašizma bb

U sklopu Extra Ordinary Design serije radionica inkluzivnog dizajna započete 2011. u Zagrebu, Hrvatsko dizajnersko društvo započelo je program podrške Udruzi Kamensko. Udruga Kamensko osnovana je krajem 2011. godine od strane otpuštenih tekstilnih radnica propale industrije Kamensko sa svrhom zajedničkog djelovanja i međusobne podrške u egzistencijalnoj i emotivnoj krizi. Riječ je o ženama u dobi iznad 50 godina, tekstilnim radnicama koje posjeduju niz vještina od osmišljavanja modela i krojenja do šivanja. Cilj suradnje s dizajnerima je osmišljavanje novih linija dizajnerskih proizvoda, a radionica i prodajni štand na ovogodišnjem Artomatu jedna je od prvih zajedničkih aktivnosti HDD-a i Udruge Kamensko, važna zbog društvenog uključivanja i dobivanja podrške javnosti nužne za vraćanje digniteta članica Udruge.
Radionica počinje u nedjelju 16.12. u 12 sati i traje do srijede, svaki dan od 12 do 19 sati. Četiri radionička tima činit će profesionalni dizajneri, studenti dizajna, članice udruge i gosti Artomata zainteresirani za sudjelovanje. Pozivamo vas da podržite Udrugu Kamensko kupovinom predmeta sašivenih na radionici i da nam se pridružite u kreativnom procesu.
Uz članice udruge i građane, u timovima će na osmišljavanju i šivanju novih prigodnih proizvoda Udruge Kamensko raditi dizajneri, među kojima Nina Bačun, Sanja Bencetić, Ivana Čuljak, Lidija Lovrić, Barbara Majnarić, Mirna Reinprecht, Dino Smrekar i Marija Tizaj.

teme:
tim 1 – Šivaonica modnih dodataka
Osmišljavanje i izrada tekstilnog nakita i modnih dodataka (šalovi, broševi, ukosnice, prstenovi, narukvice, ogrlice, torbice za uređaje, kozmetičke torbice…

tim 2 – Novi život stare odjeće – upcycling
Posjetioci bi bili potaknuti da donesu stare odjevne predmete od emotivne vrijednosti, koji iz bilo kojeg razloga više nisu u upotrebi, a voljeli bi ih ponovo moći nositi. Tim bi osmislio dizajnersku intervenciju koja će udahnuti novi život komadu odjeće i učiniti ga jedinstvenim. Čak i ako se radi o konfekcijskom predmetu, takvim tretmanom on postaje dizajnerski komad.

tim 3 – Novo ruho Božića
Radionica dizajnerskih šivanih božićnih ukrasa.

tim 4 – Obuci poklon!
Osmišljavanje I izrada unikatnih prigodnih ambalaža na licu mjesta: posjetioci bi mogli donijeti predmet kupljen na Artomatu, kojem bi tim osmislio i sašio jedinstveno pakiranje. Osim namjenskih pakiranja, moglo bi se kupiti i krojene i šivane tkanine za umatanje poklona kod kuće.

Pokrovitelj radionice Kamensko na Artomatu je Ured za ravnopravnost spolova, Vlada RH.
Ako želite raditi s nama u jednom od radioničkih timova, pošaljite svoj kontakt i kratko objašnjenje zašto želite sudjelovati na mail extraordinary.kamensko@gmail.com.
Pozivamo građane da donesu drage odjevne predmete koje iz nekog razloga više ne mogu nositi kako bi upcycling tim od njih napravio modne komade!
link na fb page:

Image

Image

ImageImage

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s