Kapulica & lampioni!

Četvrtak, 20. prosinac 2012. u 20 sati

Ispred Doma hrvatskih likovnih umjetnika

Kapulica i lampioni  performanse tjedna obećava biti spektakularan i čaroban. Krešimir Kapulica će pustiti 1000 lampiona da polete u noćno nebo. U izvedbi će mu pomoći posjetitelji koji će zažaliti želju te zajedno s lampionom ju pustiti u noć. Krešimir priprema i dodatna iznenađenja kako bi pokazao posjetiteljima da vole i cijene život i da uvijek slijede svoje snove i želje, jer “Život je super! I sve se može ostvariti.“

“Želim ukazati ljudima na činjenicu da je život prekrasan sa svim svojim vrlinama i manama. Želim da se opuste i uživaju u trenutku i malim sitnicama. Cijeli život učimo i rastemo a ovaj performanse je posvećen tome.”

Performanse je prvi puta izveden u sklopu artOmat-a 2010.godine otkada ga ljudi  cijele godine pitaju da li će ponovo puštati lampione. Oduševljen s pozitivnom energijom odlučio je da definitivno želi dalje poraditi na “željama i lampionima.” Ove godine će biti puno više lampiona a time, nada se, više ljudi, želja i pozitivne energije. “San mi je da naš grad i naša zemlja počnu prakticirati “politiku lampiona” ili “ politiku lijepih misli i običaja” a da puštanje lampiona postane običaj svake godine.

Krešimir Tadije Kapulica  diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu  kao akademski slikar i grafičar. Od samih početaka bavi se pozitivnim vibracijama i mislima.. Vlasnik je i kreativni direktor  Kapulica Studija koja se bavi organizacijom komercijalnih eventa. Također predavač u broj institucija, no ostaje  posvećen svojim samostalnim umjetničkim projektima.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s