SUBOTA PLESNI PERFORMANS: Bharatanatyam – indijski klasični ples; Tribal Fusion – Moderni orijentalni ples

Na prvom ovogodišnjem performansu ugostiti ćemo Natašu Moskaljov koja će nam približiti indijsku spiritualnu kulturu i  moderni orijentalni ples i to kroz dvije plesne točke: Bharatanatyam – klasični indijski ples i  Tribal Fusion – moderni orijentalni ples.

Bharatanatyam – Klasični indijski ples

Devaraname su spiritualna, religiozna djela u kojima su tekstovi uvijek u slavu Boga. Devaraname su uvelike zaslužne za spiritualno i kulturno uzdizanje ljudi, propovjedajući filozofiju ljubavi, odanosti i mirne koegzistencije među ljudima. Yadavaraya govori o Krishni koji svira svoju frulu na ispaši krava, dok gopike oko njega plešu i uživaju u glazbi. On toliko lijepo svira da čak i Shiva, Bramha te sve apsare na nebesima bivaju potpuno opčinjeni njegovom glazbom.

Tribal Fusion – Moderni orijentalni ples.

Moderni orijentalni ples, poznat pod nazivom Tribal Fusion, spaja pokrete tradicionalnog orijentalnog plesa sa elementima modernih stilova plesa poput popping-a i hip hop-a, baleta i suvremenog plesa, te plesova drugih kulutra od kojih su najčešći indijski klasični plesovi, indijski narodni plesovi i flamenco. Spajanje baze orijentalnog plesa sa elementima nekih od ostalih plesnih stilova omogućuje zanimljivu fuziju u kojoj se izmjenjuju spori i brzi pokreti, kretanje i statika, emocije i izražaj, uz bilo koju muziku koja inspirira plesačicu ili plesača.

Bačva, subota 14:12., 19:00-20:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s