UC Berkeley&Prepelica na 4. artOmat-u!

Na četvrtom izdanju artOmata – sajmu nekonvencionalnih umjetničkih predmeta koji se održava u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u srijedu, 18. prosinca u 19 sati predstavit će se hrvatsko-američka suradnja i projekt Berkeley&Prepelica s izložbom simboličnog naziva U našim rukama. Na izložbi će se predstaviti deset suvremenih umjetnika koji dolaze sa Berkeley Sveučilišta iz Kalifornije, poznatom po studentskom pokretu Sloboda govora iz 1960-tih godina, ali i otporu koji se protivio ratu u Vijetnamu, na kojem su također studirali hrvatski sportaši Gordan Kožulj i Dominik Galić. Iz te akademske institucije dolaze suvremeni umjetnici Aida Gamez, Farley Gwazda, Randy Hussong, Indira Martina Morre, John McNamara, Craig Nagasawa, Azin Seraj, Richard Shaw, Katherine Sherwood, Stephanie Syjuco čiji radovi predstavljaju aktualnu suvremenu umjetničku praksu.

Izložbu U našim rukama otvorit će Farley Gwazda, ravnatelj Worth Ryder Art Gallery na Sveučilištu Berkeley u Kaliforniji i umjetnik koji sudjeluje na projektu Berkeley&Prepelica. U četvrtak 19. prosinca u 17 sati Gwazda će također održati predavanje Biti Vidljiv: umjetnost, medicina i invalidnost te će predstaviti umjetničku praksu Prof. Katherine Sherwood i njezin doprinos studiju o invalidnosti na Sveučilištu Berkeley gdje predaje slikarstvo, umjetnost i meditaciju te posebno osmišljen predmet umjetnost, medicina i invalidnost.

Ovo stručno predavanje, ali i cijeli projekt idejno je usklađen s jednim od bitnih ciljeva Udruge Prepelica, a to je pomoć socijalno ugroženim grupama. Stoga izložbu, ali i predavanje prati humanitarna aukcija koja će se održati u petak, 20. prosinca u 18 sati, a na kojoj će posjetitelji imati jedinstvenu priliku kupiti djela američkih suvremenih autora. Prilikom kupnje posjetitelji će pomoći socijalno ugroženim grupama, zlostavljanim ženama, slijepim osobama te će dio prihoda biti korišten za art terapijske radionice. U smjeru kreativnosti, solidarnosti i ljubavi četvrti artOmat, u suradnji s Udrugom Prepelica i Berkeley Sveučilištem iz Kalifornije, poziva sve da podrže ovaj projekt i humanitarnu aukciju koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO.

Izložba: U našim rukama  – Galerija Bačva – 18. – 24.12.2013.
Otvorenje izložbe 18.12.2013. u 19 sati

Predavanje: Farley Gwazda – Klub HDLU – 19.12.2013. u 17 sati

Humanitarna Aukcija: Galerija Bačva – 20.12.2013. u 18 sati

07.Morre.Password.And All Gets

Indira Martina Morre

artwork by Aida Gamez

Aida Gamez

01.Nagasawa.Fishin Styx

Craig Nagasawa

03.Seraj. Classroom

Azin Seraj

02. Shaw. Bowl

Richard Shaw

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s