Humanitarni događaj “Glas srca”

U nedjelju, 22. prosinca od 12 do 15 sati 12 članova HDLU-a slikat će s 12 mališana iz domova za nezbrinutu djecu Laduča i Nove budućnosti. Kreativnu atmosferu podržat će harfistica Doris Karamtić, vokalno Renata Sabljak, a podršku na saksofonu također će pružiti i Ivica Premelč.

Ovu inicijativu, nazvanu ‘Govor srca’, organizira HDLU zajedno sa Zoricom Živković Farina. HDLU je odlučio djeci iz spomenutih domova pokloniti svoje vrijeme i toplinu te kreativno im obogatiti predblagdanske praznike.

Vođeni uvjerenjem kako svu djeca trebaju poticati na kreativnost, HDLU će prodajom slika koje su naslikali afirmirani umjetnici u suradnji s mališanima kupiti materijale za radionice koje će održati sa svom djecom iz domova za nezbrinutu djecu na području Zagreba.

“Naš cilj je od djece stvoriti sretne ljude, a kreativna aktivnost je odličan alat za to. Sigurni smo kako se u svakom ovom djetetu krije pravi mali Picasso” – izjavile su ravnateljica HDLU-a Gaella Gottwald i inicijatorica projekta Zorica Živković Farina.

Slike će 28. prosinca biti izložene u foajeu balkona kazališta “Gavella”, s početkom u 22 sata, na ciklusu glazbeno-poetskih večeri ‘Glazba susreće riječi’. Uz glazbenu pratnju harfistice Doris Karamatić i kazivanje glumca Franje Dijaka te posebne goste družit ćemo se uz odabrane stihove i glazbu najvećih naših i svjetskih pjesnika i kompozitora. Izvedba u prosincu posvećena je gluhim i gluhoslijepim osobama, gošća je prevoditeljica na hrvatski znakovni jezik – Tina Vrbanić koja gaji poseban senzibilitet za prevođenje glazbe i poezije na znakovni jezik.

Image
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s