Programsko događanje / Izložba: United Creation – Ujedinjena Kreativnost

United Creation – Ujedinjena Kreativnost
C.R.T.A.
Galerija Bačva, 13. – 15. prosinca 2014.
Otvorenje izložbe u nedjelju, 14. prosinca. 2014., 18:00 – 20:00 h.

Otvorenje izložbe održat će se u Galeriji PM, iz koje će se rad moći pogledati, a Galerija Bačva će zbog specifičnosti prezentacije rada biti zatvorena.

 

United Creation
C.R.T.A. Crtanje = ritam + ton + asocijacija

Crtež je eksperiment… a „eksperimentirati znači živjeti u svijetu kao otvorenom procesu, projektu i trenutku.“ Crtež je stoga zapis, kronika razvoja misli, prikazba osobne „slike zbilje“, a najčešće i naša primarna putanja u potrazi za odgovorima.
Primarni segmenti crteža koje prepoznajemo u toku njegova nastajanja su, upravo ovim prirodnim redom – ritam linije, ton plohe i asocijacija. Oni nas upućuju na formalni jezik likovne i vizualne kulture koji neprestano koristimo u stvaralačkom nemiru. Ta dimenzija jezika podsjeća nas da likovno stvaralaštvo njegujemo iz vječite potrebe da propitujemo i na propitano odgovaramo…

Ovogodišnji koncept projekta C.R.T.A. u duhu je radnog naziva “United Creation” / “Ujedinjena Kreativnost”. Prostor Galerije Bačva postat će mjesto ujedinjenja stvaralačkih snaga umjetnika / sudionika te djece. Okupljanje je to sudionika koji će kroz rad i druženje steći iskustvo, dobiti priliku za razmjenu ideja te propitati mogućnosti umjetničkog izražavanja unutar prostora impozantne Galerije Bačva koja odiše stvaralačkom moći u duhu vremena kojeg živimo. Ovaj je projekt jedinstven upravo iz razloga spajanja iznimnog arhitektonskog prostora Doma HDLU te suvremenog likovnog izričaja umjetnika i djece kroz rad koji će nastajati tijekom dva dana, a u konačnici će tvoriti ujedinjenu instalaciju 2D i 3D crteža, koju još ne možemo potpuno predvidjeti, a koja će zasigurno biti simbol ujedinjene kreativnosti te složenosti svijeta unutar kojega perzistiramo.

C.R.T.A. “TERMINUS MUNDI”

C.R.T.A. 2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s