FORMIRANE SU RADIONICE 6. ARTOMAT-a!

U sklopu 6. prodajno-izložbenog programa artOmat-a organiziran je i edukativni program u vidu kreativnih radionica i predavanja. U cilju kreiranja što kvalitetnije ponude radionica oformljen je stručni žiri kojeg ove godine  čine Ivana Čuljak (modna dizajnerica i teoretičarka mode), Gaella A. Gottwald (povjesničarka umjetnosti i umjetnica), Marta Haraminčić (pedagoginja i povjesničarka umjetnost), Martina Miholić (umjetnica i voditeljica galerija Prsten i PM), Mia Orsag ( umjetnica i voditeljica galerije Bačva), dok je koordinator natječaja za radionice Juraj Vuglač.

GAELLAGaella Alexandra Gottwald, osnivačica je artOmat-a. Završila je studij povijesti umjetnosti i arhitekture na sveučilištu Brown u SAD-u te nakon studija pohađala tečajeve na Akademiji filmske umjetnosti FAMU i na Akademiji primijenjene umjetnosti UMPRUM u Pragu. Diplomski studij završila je na Europskom institutu za dizajn IED u Milanu. Gaella je radila u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku i u filmskom studiju Cinecittà u Rimu. Ima iskustva u različitim područjima kreativnih industrija i to od rada kao kustosica, rada na dokumentarnim filmovima, u galerijama i kao art dealer pa do rada na projektima vezanih za održivi dizajn u suradnji s lokalnim zajednicama od Mozambika, Italije pa sve do Indonezije. Njezini inovativni i društveno osviješteni programi donijeli su joj Nacionalnu nagradu za inovacije u umjetnosti (DKI 2013.) i nagradu kulturnih menadžera EU-a (EUNIC 2013.). Dobitnica je i Global Ambassador Fellowship od strane Vital Voices u Belfastu (2014.).

ivana čuljakIvana Čuljak završila je modni dizajn te teoriju i kulturu mode na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, završila je program Kustoska platforma te godišnji edukativni program Centra za ženske studije. Stručnu praksu u području muzejskog menadžmenta stekla je u muzeju Peggy Guggenheim u Veneciji, zatim odlazi u Berlin gdje stječe iskustva u modnoj industriji, potom odlazi u Pariz gdje radi na filmskom festivalu ASVOFF 6. u Centru Georges Pompidou. Kao dizajnerica, sudjelovala je na projektima inkluzivnog dizajna u organizaciji HDD-a. Ivana je autorica edukativnog programa Lica kulture: Moda, koji se održava u Centru za kulturu Trešnjevka, aktivno je uključena u rad Centra za istraživanje mode i odijevanja te je kreativna direktorica 6. artOmat-a.

marta2Marta Haraminčić diplomirala je povijest umjetnosti i pedagogiju s temom iz područja muzejske pedagogije. Tijekom studija semestar je provela na studentskoj razmjeni u Hong Kongu. Potom je radila u Hrvatskom paviljonu na Svjetskoj izložbi Expo u Šangaju i jednu godinu provela na stručnom usavršavanju u Nizozemskoj. Trenutno je polaznica Ženskih studija i doktorata na Odsjeku za pedagogiju na Filozofskom fakultetu.

MartinaM2Martina Miholić diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a kasnije magistrirala na koledžu Central Saint Martins College of Arts and Design u Londonu. Djeluje unutar umjetničkog kolektiva Projekt 6 te je radila kao umjetnička ravnateljica Međunarodnog festivala studentskog kazališta i multimedije Test! unutar udruge ULAZ. U kolaboraciji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Londonu provodi projekt ‘Export – Import’. Trenutno radi kao voditeljica Galerije Prsten i Galerije PM u HDLU Zagreb.

ova je dra+ża miji - MiaO1Mia Orsag stekla je zvanje akademske kiparice na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te kasnije i zvanje grafičke dizajnerice pri Ivora obrazovnom centru za IT i Management. Trenutno radi kao vanjska suradnica na poziciji zamjenice voditeljice Galerije Karas i Galerije Bačva. Aktivno izlaže na domaćim i međunarodnim izložbama, organizira i vodi nekoliko likovnih radionica te suorganizira nekoliko dobrotvornih događaja. Članica je HDLU-a i HZSU-a. Za vrijeme studija radila je kao asistentica u nekoliko kiparskih ateljea, asistirala pri izradi vitraja u Staklo Artu i radila u Zagrebačkom kazalištu mladih te kao restauratorica pročelja zagrebačkih povijesnih zgrada.

jurajJuraj Vuglač, koordinator natječaja za radionice, završio je studij filozofije i religijskih znanosti. Nakon par godina provedenih u IRMO postao je urednik časopisa JAM i organizator izložbi i događanja u sklopu JAM-a kao što su Fashion JAM revije i Art JAM festival. Radi u Urbanci u sklopu koje organizira ili suorganizira projekte kao što su Erste Fragmenti i Fragmentologija. Od 2013. dio je tima Tjedna Dizajna, a u slobodno vrijeme sudjeluje na manjim projektima kao što je Mentalni sklop. S HDLU je surađivao na projektima Gornjogradske likovne kolonije i Arena Centrom. Kada ne radi, bavi se fotografijom.

Autor portreta: LEONARDO BUDIMLIĆ MAJNARIĆ, član HDLU-a.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s