Da li poznaješ svoje traperice? (radionica-predavanje)

Klub HDLU, ponedjeljak, 21.12.2015, 17:00 – 20:00

Predavanje „Da li poznaješ svoje traperice?“

Voditelj: Kruno Jendrijev

Na radionici ćete proširiti znanja o jeans odjeći, kreativno promišljati i razmijeniti iskustva o obradama Jeans odjeće. Radionica je podijeljena u tri dijela:

  1. Povijest i upotreba jeans odjeće: Razvijanje jeans odjeće kroz stoljeća, naglasak na 60-te, 70-te i 90-te koja su bile vrlo revolucionarne za svijet i jeans odjeću.
  2. Obrada jeans odjeće: Upoznavanje i objašnjavanje koje sve procese pranja prolaze jeans odjevni predmeti prije nego li dođu na police trgovina. Upotreba kupelji i laserskih metoda izbjeljivanje sa opipljivim uzorcima.
  3. Redizajn i DIY projekti od jeans odjeće: Razmjena ideja o redizajnu stare jeans odjeće, razgovor o problematici pri izradi.

Kruno Jendrijev rođen je u Virovitici 1984. godine. Nakon završene Srednje tekstilne škole u Varaždinu upisuje Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je diplomirao na smjeru Dizajn i projektiranje odjeće. Tijekom školovanja neko je vrijeme radio kao osobni asistent Ivice Klarića, uređivao je modni prilog studentskog časopisa TnT i surađivao je s fotografkinjom Jelenom Balić pri izradi bookova za modele. Kao mladi dizajner 2006. i 2010. godine izlagao je svoje radove na Fashion Weeku Zagreb, te 2013. godine sudjeluje na 8. Modnom ormaru u organizaciji Tekstilno tehnološkog Fakulteta. 2014 god. Dizajnirao traperice sa nanotehnologijom Za brend WTFJeans. U Sviblnju 2014. Izlaže mini kolekciju u natjecateljskom dijelu Lift by Perwoll u organizaciji modnog sajma Zona 45. Kolekciju Grey Garden predstavio je u Prosincu, 2014. U organizaciji Fashion Weeka Zagreb. U studenom 2015. Finalist natjećaja za mlade modne dizajnere Fashion Incubator.

01_Kruno_Jendrijev

Advertisements