Kako napraviti nastavak basne? (radionica)

Klub HDLU, subota, 19.12.2015, 11:00 – 13:00

Kako napraviti nastavak basne?

Voditelj: Ivan Tudek

Priču „Lija Lijepo pjeva“ za koju bi polaznici trebali osmisliti svoje viđenje nastavka te zanimljive priče-slikovnice, donosim kao gotovo izdanje slikovnice za djecu. Polaznike koji upoznaju crtački stil slikovnice, usmjeravam i potičem da osmisle nastavak priče. Pritom razgovaram s polaznicima i sugeriram o važnosti kuta gledanja, kadriranja, perspektive, i rezanja likova, kao važnim čimbenicima koji u velikom omjeru mogu nositi priču.

Radionica kao temelj sadrži vlastitu priču o životinjama „Lija Lijepo pjeva“. Životinje poprimaju ljudske osobine i nalaze se u situacijama svojstvenima čovjeku. Jednostavna i završna poanta slikovnice o liji je da trebamo saslušati jedni druge, čak i ako nas ti subjekti ugrožavaju. To je priča o poštivanju i suživotu različitih.

Ivan Tudek rođen je 1983. godine u Zagrebu. 2010. godine diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na nastavničkom odsjeku u klasi izv. prof. Damira Sokića. Medij kojim se koristi uključuje slikarstvo, strip, instalacije, objekte, video radove, performanse i sve ostale multimedijalne prakse. Izlagao je na desetak samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Voditelj je likovnih radionica za djecu na niz manifestacija. Autor je javne skulpture izvedene u kamenu na vrsarskoj rivi pod nazivom „Torba“. Dobitnik je nekoliko nagrade za najboljega mladoga umjetnika na likovnoj koloniji Rovinj 2013., u organizaciji Zavičajnog muzeja u Rovinju i nagrada za najboljega diplomanta na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 2010. godine. Neka od djela otkupio mu je Muzej suvremene umjetnosti Istre.

 

Advertisements