Oloop / Povezivanje – Tepih u izradi

Galerija Bačva

19.12. 2015., 12:00 – 21:00h*

*participatorna akcija od 12h do 15h te od 17h do 19h

20.12.2015, 11:00 – 19:00h*

*participatorna akcija od 16h do 19h

Povezivanje – Tepih u izradi

“Tepih u izradi” je putujući višegodišnji projekt autorske grupe Oloop, koja od 2012. godine, zajedno sa publikom, ko-kreira taj sada već šest metarski spiralni tepih.

Smisao projekta je kreativno druženje, intimni razgovori u krugu i podržavanje svjesnosti o važnosti tekstilnog ručnog rada.

Dobrodošli na tepihu su svi koji bi se željeli upoznati sa njim, pozdravit ga, čuti njegovu priču i ispričati svoju, svi koji bi željeli aktivno sudjelovati u njegovoj izradi ili samo iz daleka promatrati proces rada. Naučit ćete tehniku jednostavnog kukičanja prstima, za što vam ne treba predznanje ni alati. Dobrodošle su sve generacije.

Grupu Oloop vode tri dizajnerice, umjetnice i producentice: Katja Burger, Tjaša Bavcon i Jasmina Ferček. Pod nazivom Oloop djeluju od 2004. godine, kada su osnovale Centar za suvremenu tekstilnu umjetnost i dizajn istog imena. Grupa je aktivna na različitim područjima vizualnog stvaranja, od produkt dizajna, prostornog dizajna pa do tekstilne umjetnosti, a održavaju i predavanja i radionice. Svojim proizvodima i projektima već više godina promoviraju slovenski dizajn u zemlji i inozemstvu, čime su stekle međunarodno priznanje i neke prestižne nagrade kao što su Red Dot Concept 2007 i pohvala na BIO 20. Sadržaji njihovih projekata istovremeno educiraju i povezuju ljude, uključuju različite ciljne skupine i otvaraju društvenih pitanja, kao što je pitanje zdravlja, ekologije, održivosti i smisla života općenito.

Advertisements