Papirnati inženjering (radionica)

Klub HDLU, subota, 19.12.2015, 17:00 – 20:00

Radionica „Papirnati inženjering“

Voditeljica: Tena Letica Tkalčević (mijenja je Nina Bešlić)

Radionica “Papirnati inženjering”” zamišljena je kao radionica na kojoj se polaznici upoznaju sa dvije tehnike korištenja papira – papercutting i paper engineering. Polaznici će se upoznati s papirom kao medijem dvodimenzionalnih i trodimenzionalnih svojstava, tehnikama papercuttinga i paper engineeringa, te naučiti razlike između plohe i prostora.

Svaki polaznik odabire i skicira svakodnevni predmet koji želi pretvoriti iz dvodimenzionalnog crteža u trodimenzionalni papirnati objekt. Odabrani predmet razlučuje se na geometrijska tijela. Slijedi konstruiranje plašta, crtanje, rezanje i savijanje plašta, te na kraju njegovo lijepljenje i slaganje u trodimenzionalni papirnati objekt.

Tena Letica Tkalčević, rođena je 26.10.1982. u Zagrebu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te 2001. godine upisala Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirala je 2007. godine na smjeru Industrijskog oblikovanja, te stekla akademski naziv magistre dizajna. Od 2014. direktorica je tvrtke PAPERwork d.o.o. čija je primarna djelatnost ilustracija i dizajn, sa posebnim naglaskom na papir kao sredstvo izražavanja.

Advertisements