Jednodnevni susret s “Whatever Dance Toolbox”

Galerija Bačva, 23. 12. 2015., 16:00 – 22:00

Sam svoj majstor

“Sam svoj majstor” je jednodnevni susret sa softverskom alatkom “Whatever Dance Toolbox”, interaktivnim ogledalom koje svojim zabavnim sučeljem poziva na kretanje. Kroz seriju jednostavnih zadataka posjetitelji će moći iskusiti različite vizualne analize kretanja tijela ispred kamere i softverski pogled na pokret i prostor.

Whatever Dance Toolbox je u svijetu jedinstvena elektronska alatka koju je kazališni kolektiv BADco. razvio u suradnji s njemačkim softver programerom i umjetnikom Danielom Touringom. Ova alatka u relaciji između korisnika i softverski obrađene video projekcije uvodi, kako neprofesionalnog interesenta za ples, tako i naprednog profesionalca u razumijevanje, proširenje polja istraživanja, razvoja i analize plesnog materijala na radu u plesnom studiju, ali i svakodnevnom laičkom bavljenju plesom.

Whatever Dance Toolbox se koristi kao poveznica između kamere koja snima pokret u stvarnom vremenu, kompjutora i projektora, a korisnik/plesač može manipulirati sliku pokreta i time dobiti „ogledalo“ koje mu odašilje kvalitete koje on sam svojim kretanjem još de facto nije proizveo.

O autoricama: 

Zrinka Užbinec je plesna umjetnica s interesom za koreografiju. Članica je kolaborativne izvedbene skupine BADco., kolektiva iz Zagreba u kojem se susreću suvremeni ples, koreografija, dramaturgija i filozofija s kojim je do sada realizirala 15 kazališnih predstava, nekoliko istraživačkih projekata, velik broj radionica i nekoliko simpozija. Formalno plesno obrazovanje stječe završenom Školom suvremenog plesa Ane Maletić te nastavlja s neformalnim obrazovanjem pohađajući brojne radionice u zemlji i inozemstvu iz suvremenog plesa, ali i srodnih mu izvedbenih i teorijskih područja.

BADco. je kolaborativna izvedbena skupina koja radi u Zagrebu. Jezgru skupine čine: Ivana Ivković, Ana Kreitmeyer, Tomislav Medak, Goran Sergej Pristaš, Nikolina Pristaš, Lovro Rumiha i Zrinka Užbinec.

Od svog osnutka u 2000. godini, BADco. se kroz suradnju troje koreografa/plesača, dvoje dramaturga i jednog filozofa, uz producenta skupine, sistematično bavi istraživanjem protokola izvođenja, predstavljanja i gledanja strukturirajući svoje projekte unutar različitih formalnih i percepcijskih odnosa i sklopova.

Ana Kreitmeyer, rođena je 1977. godine u Zagrebu. Ana je plesačica i koreografkinja koja radi unutar izvedbene skupine BADco. iz Zagreba.

Kao plesačica koja ne prolazi kroz klasični institucionalni oblik plesnog školovanja temeljno znanje u plesu dobiva u radu s pedagoginjama K. Cremonom (Cunningham tehnika) i V. Slamnik (klasični balet). Pohađajući plesne i koreografske radionice kontinuirano se educira kroz različite plesne tehnike i koreografske principe.

Advertisements

1 Comment

Comments are closed.