Proizvodnja i dizajn (predavanje)

Klub HDLU, petak, 18.12.2015, 14:00 – 17:00

Predavanje: Proizvodnja i dizajn

Voditelj: Marija Gradečak (Regeneracija)

Osnovna ideja je predstavljanje proizvodnje i dizajna specifičnog medija kao što je vuna. Regeneracija se proizvodnim programom tepiha i tapiserija bavi još od 70-ih godina 20.stoljeća. Rezultat su mnoge suradnje sa etabliranim umjetnicima i dizajnerima te opremljeni javni i privatni objekti. Osim komercijalnog programa, razvija se i preko konceptualnog dizajna i umjetničkih projekata, čime pridonosi i važnom kulturološkom razvoju geografskog područja spomenutim medijem.

Cilj predavanja je predstaviti navedene točke:

– uvodni opis tvrtke Regeneracija i proizvodnih programa

– prikaz razvojnog procesa dizajna i pristupa (komercijalni, konceptualni projekti i sl.)

– prezentacija nastanka tepiha/tapiserija (od skice do finalnog proizvoda)

– prezentacija same izrade tepiha (uživo na manjem ramu) korištenjem mašine za tafting

Predavanje je prilagođeno svim dobnim skupinama iznad 18 godina. Metoda predstavljanja je korištenje video prezentacije, kataloga te fizičko predstavljanje izrade tepiha na manjem formatu.

Marija Gradečak rođena je 1986. u Varaždinu. Završila je studij primijenjene umjetnosti u Ljubljani. Djeluje na području produkt dizajna sa primarnim usmjerenjem dizajna tepiha. Aktivno se razvija i preko konceptualnih projekata, uključujući eksperimentalni film i umjetničke instalacije. Osim vokacijskog usmjerenja, objavljivan je i autor poezije.

Tepih_20150826_006

Advertisements