Sudjeluj u Plakatomat-u!

Galerija Bačva

Srijeda, 16. 12. 2015., 19:00 – 22:00h

Četvrtak, 17.12.2015, 17:00 – 21:00h

Petak, 18. 12. 2015., 17:00 – 21:00h

Plakatomat

plakatomat

“tisak m. – u užem smislu: faza grafičke proizvodnje, u kojoj se tiskovna forma dovodi u kontakt s papirom ili drugim nosiocem tiska i djelovanjem sile prenosi boja s tiskovne forme na papir.”

“visoki tisak – tiskovni postupak koji se sastoji u izradi i otiskivanju tiskovne forme s povišenom (reljefnom, izbočenom) tiskovnom površinom.”

– F. Mesaroš, Grafička enciklopedija, Tehnička knjiga, Zagreb, 1971.

Plakatomat predstavlja konstantnu reprodukciju teksta i tipografije u tiskanom obliku. Visoki tisak izveden na način prezentiran putem Plakatomata primitivna je i veoma lako savladiva tehnika, dok elementi vizualne komunikacije ovise o materijalima njihovim teksturama korištenim pri izradi tiskovne forme te vrsti boje koja se pritom koristi. Ovakvom jednostavnom metodom tiska i reprodukcije informacija omogućava povratak neposredne komunikacije u javni prostor.

Tiskani materijal se na prividno beskonačnoj traci papira superponira tekstu koji posjetitelji slobodno na nju unose pomoću pisaće mašine.

Sve greške i nepreciznosti proizašle iz neznanja korisnika dodana su vrijednost u vizualnom jeziku rezultata.

This Town Needs Posters je platforma za dizajn i ručni, analogni tisak. U svom radu naglasak stavljaju na materijale, proces i tehniku rada te sve njihove nedostatke, kao i zanatske nesavršenosti proizašle iz procesa, prihvaćaju kao elemente oblikovanja. Djeluju na području nezavisne glazbene i kulturne scene unutar koje surađuju s domaćim i inozemnim akterima.

 

 

Advertisements

1 Comment

Comments are closed.