Vizkultura u razgovoru s Oloop

Slovensku kreativnu scenu na Vizkulturi nedovoljno često predstavljamo, i svakako nam je jedna od želja za 2016. godinu da to promijenimo! Dobar početak za ovakvu odluku jest današnji intervju, s dizajnericama iz slovenskog kolektiva Oloop, koje stižu u Zagreb i sutra (subota 19. prosinca) se predstavljaju na participativnoj radionici “Povezivanje” u sklopu Artomata.

Oloop vode tri dizajnerice, umjetnice i producentice: Katja Burger, Tjaša Bavcon te Jasmina Ferček, s kojom smo popričali o njihovim dosadašnjim projektima, planovima i kreativnoj sceni na kojoj djeluju. Njihov rad karakterizira multidisciplinaran pristup, neobična mješavina tekstilnog, dizajnerskog i prostornog djelovanja, uz prepoznatljive elemente participativnosti, neobičnih suradnji, prirodnih i autentičnih materijala te reciklaže, a detaljnije o njihovom radu pročitajte u nastavku u našem razgovoru s Jasminom Ferček iz Oloopa

 Predstavite nam ukratko Oloop, tko čini kolektiv, čime se bavite, što vas čini drugačijim i različitim u kontekstu slovenske scene?

Više na:

http://vizkultura.hr/participativnost-inkluzija-i-tekstilni-dizajn/

Advertisements