artOmat + Market u Martićevoj = Maja i Kruh!

Maja i Kruh projekt je iza kojeg stoji članica HDLU-a Maja Marković.

Njezina nomadska pekarnica trenutno je  instalirana u sklopu Marketa u Martićevoj. Maja tamo svakodnevno priprema sviježe pečeni kruh, kojeg će od 16. prosinca direktno distribuirati na artOmat. Uz mogućnost kupnje originalnih i unikatnih blagdanskih darova na sedmom artOmat-u, susret ćete i nekonvencionalnu pekaricu-umjetnicu Maju, koja spaja ove dvije adrese Adventa u Zagebu.

Svježe pečeni topli kruh Maja i Kruh čeka vas na 7. artOmat-u!

CDSS_ADVENT-DAY3A-42.jpeg

MARKET U MARTIĆEVOJ zimsko je izdanje Design District Zagreb festivala. Od prvog do zadnjeg dana prosinca pretvara se u najkreativniji advent u Zagrebu. Novi “adventski trg“ mjesto je za sve koji traže originalnost. Konceptualna šuma borova, autorski rad arhitekata Ive Letilović i Igora Pedišića, dio je jedinstvenog umjetničkog programa koji će sačinjavati svakodnevne radionice, atraktivan umjetnički repertoar i zanimljiva gastro ponuda.

Uz bogat kulturni i gastro program, jedinstvenu blagdansku atmosferu na početku Martićeve upotpunit će i atraktivan glazbeni repertoar u suradnji sa zagrebačkim Mojo barom. Posjetitelji će moći svakodnevno uživati u brojnim open-air nastupima pomno odabranih glazbenika i poznatih DJ imena. Suradnja s Indirekt festivalom zajamčit će glazbeno osvježenje u vidu mladih izvođača koje je Indirekt otkrio, a najboljima od njih i otvorio vrata većih festivala poput Exita, Szigeta i Glastonburyja. Programski partner Marketa u Martićevoj je i HDS ZAMP koji će doprinijeti nastupima superfinalista i pobjednika RockOff natjecanja – glazbene platforme koja tijekom njeguje i promiče umjetničke vrijednosti moderne glazbe. Rockoff mladim glazbenicima i autorima pruža mogućnost dodatne afirmacije kroz koncerte i medijska gostovanje, a na Marketu će nastupiti neka od najzanimljivijih imena koja su tijekom godina tamo predstavljena.

Uz sve aktivnosti, na najkreativnijim adventu u gradu, zasigurno neće nedostajati dobre hrane. Osim uživanja u delicijama, vizualna umjetnica Maja Marković posjetiteljima će pokazati kako hrana postaje umjetnost. Maju zanima cijeli proces razvijanja ideje i krajnjeg ishoda stoga je cijeli pothvat postao njezin vlastiti “kruh aktivizam“. U svojoj alternativnoj nomadskoj pekarnici kruh priprema s divljim raženim kvascem za kojega svakodnevno brine hraneći ga raženim brašnom i vodom.

Radno vrijeme ugostiteljskih kućica bit će od 12 do 23 od ponedjeljka do petka te od 10 do 23 tijekom vikenda. Croatian Design Superstore će tijekom Marketa raditi od 12 do 23 od ponedjeljka do subote te od 10 do 23 nedjeljom. Iznimno će na Badnjak kućice biti otvorene od 10 do Božića u 4 sata ujutro. Na Silvestrovo će radno vrijeme biti od 10 do 6 sati idućeg dana.

Design District Zagreb WEB – http://designdistrict.hr/hr/o-adventu/

 

Advertisements