KAKA’O’CLOCK 2017. / VRIJEME ZA KAKAO

Četvrtak, 22. prosinca 2016 / 17 – 19 sati

voditeljica: Irena Bastijanić, dipl. Ing. arh. / Poeticacao

 

broj polaznika: 12

 

Nek’ digne ruku tko ne voli čokoladu! … A ipak je rijetki dublje promišljaju.
Kakao, sveta ceremonijalna biljka drevnih indijanskih civilizacija, postao je tako sveprisutan kroz čokoladu, ali je pritom izgubio vezu s prirodom, sa samim sobom. Pokušat ćemo ponovno uspostaviti tu ili neku novu vezu, na vrlo individualan način.

Radionica je namijenjena gurmanima i sinestetičarima koji povezuju ne samo brojeve i boje, nego i okuse i događaje, emocije, mjesta – iskonskim ljubiteljima čokolade, kojima je uvijek vrijeme za pravi kakao i iskrenu čokoladu, odakle i simbolični naziv radionice.
Kroz uvodni razgovor o intimnom odnosu prema čokoladi, organoleptičku analizu pojedinih sastojaka čokolade, vođeni proces asocijacija, pripremu čokolade te biranje tematskih okusa i kreiranje personaliziranih recepata, pokušat ćemo osmisliti 12 individualnih sugestivnih čokoladnih tema.

 

Cilj je svakog polaznika radionice skicirati vlastitih 12 recepata koji okusima tematski prate izmjenu godišnjih doba i sezonskih dodataka, ali i željeni tijek najbolje moguće 2017. godine kroz vlastite asocijacije, misli, skice, upute, doživljajne opise itd.

 

Pa neka Vam je čokoladna 2017. kakvu je sami osmislite… Topla. Mazna. Cvjetna. Svježa. Gorkoslatka. Baršunasta. Tvrda. Zemljasta. Orašasta. Hrskava. Kremasta. Citrusna. (Svatko ima svoj kreativni čokomix.)

 

Prijave (ime i prezime, datum rođenja, vlastita misao o čokoladi, najdraži dodatak čokoladi) zaprimaju se do 21. prosinca e-poštom:  radionice.hdlu@gmail.com

 

SONY DSC

O voditeljici:

Irena Bastijanić rođena je 1982. u Zagrebu. Diplomirana arhitektica, nastavnica graditeljskih predmeta, kreativna čokolatijerka, gastronaut, aktivistica i ljubiteljica iskrene lokalne samonikle hrane, zaljubljena u podjednako u prostor i prirodu – osobito sunce i more. Godine 2015. pokrenula je autorski projekt Poeticacao, u sklopu kojeg istražuje čokoladu kao fenomen, osmišlja i vodi kreativne gastro radionice kojima podiže svijest o porijeklu i kvaliteti čokolade kod djece i odraslih te spaja kakao s lokalnim namirnicama poput rogača, autohtonih maslinovih ulja, korica gorkih naranči, mediteranskog bilja, maka, bučinih sjemenki i soli itd. Živi i radi u Dubrovniku i Zagrebu.

Poeticacao POP-UP

Naziv branda: poetična čokomanufaktura POETICACAO.

Nešto o brandu – kratki opis:

Poetična čokomanufaktura Poeticacao vjeruje isključivo u pravu i etičnu čokoladu od malog broja kvalitetnih izvornih sastojaka – pravi organski / fairtrade kakao zaslađen rogačem uz poetične sezonske dodatke – voćne, orašaste, sjemenkaste, cvjetne, začinske i ručno b(i)rane. To što piše i ništa više. Pakirano u minimalističku staklenu ambalažu koju je moguće reciklirati direktno.

Dodatci u sezoni jesen/zima 2015/16. su korice limuna, mandarina, naranči, grejpa; buča; mak i orasi; lješnjaci i bademi; vanilija, cimet, kardamom, čili, đumbir, kadulja; suha aronija, šljiva i smokva u čokokreacijama koje poželite pokloniti sebi i svima koje volite.

Advertisements