Radionica: SASTANAK NASLIJEPO – PRIČAMO, ŽMIRIMO, ILUSTRIRAMO!

Nedjelja, 18. prosinca 2016. / 17h – 19 sati

Voditeljica: Jelena Bando, vizualna umjetnica

 

Kako ispričati priču, a da taj proces bude zabavan, nekonvencionalan te da pritom podrazumijeva veći angažman slušatelja? Cilj ove radionice je probuditi naša osjetila pri stvaranju, promatrati ne samo očima, već i drugim osjetilima.

 

Radionica počinje prezentacijom priče, a u našem slučaju radi se o božićnoj priči Svena Nordqvist-a „Findusov Božić“, koja će biti prikazana putem projekcije ili ispisa.

Nakon prezentacije sudionici će izabrati segment priče koji žele ilustrirati. Svakom sudioniku stavljamo povez preko očiju te započinje eksperimentalni proces crtanja. Ispred sudionika nalaze se papir i bojice za crtanje te oni zatvorenih očiju ilustriraju dio priče.

Nakon skidanja poveza, pred sudionicima se nalazi njihov eksperimentalni crtež iz kojega definiraju boje i oblike ilustracije.

Voditeljica radionice pomaže svima da definiraju željene likovne elemente uz minimalne intervencije.

Rezultat radionice bit će apstraktan crtež nastao neuobičajenim postupkom crtanja.

 

Iako je radionica namijenjena djeci, vjerujemo da će biti podjednako poticajna i zabavna i odraslima. Svi su dobrodošli.

jelena-bando2

O voditeljici:

Jelena Bando je akademska slikarica, koja je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu završila 2012. godine. Studijski i rezidencijalno boravila je u Njemačkoj (Würzburg, Berlin) i Francuskoj (Pariz). Izlagala je na dvanaest samostalnih izložaba u Hrvatskoj, Njemačkoj, Švedskoj i Francuskoj te na tridesetak skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je dviju nagrada za crtež i grafiku (Galerija SKC, Beograd; 15. bijenale crteža, Beograd). Tijekom 2013. godine pokrenula je projekt 36 Mountains, koji se razvio u poznati festival ilustracije.

Advertisements