Čipkice na artOmatu

U ponedjeljak, 19. prosinca u 20:00 na 7. artOmatu u Domu hrvatskih likovnih umjetnika nastupiti će ženski vokalni ansambl Čipkice.

Čipkice su ženski vokalni ansambl posebnog zvuka i energije. One pjevaju tradicijske pjesme iz Hrvatske i cijelog svijeta. Možete ih prepoznati po crno crvenim modnim kreacijama koje svaka Čipkica prilagođava svom osobnom stilu. Prepoznatljive po svojim dirljivim i snažnim glasovima, Čipkice plijene pažnju gdje god da zapjevaju.

Svojim nastupima pokazuju kako poštuju svoje i vole tuđe, pa će tako zapjevati na hrvatskom, srpskom, španjolskom, ruskom, haićanskom, škotskom, afričkom, francuskom i bugarskom jeziku.

Čipkice pjevanjem iznimno uspješno čuvaju svjetsku kulturnu baštinu. Uče pjevati po sluhu i kao što i same kažu, žele dotaknuti izvor same pjesme, vidjeti kako se pjesma nekada pjevala te ju tako naučiti i onda pridodati nešto svoje.

I svoje slobodno vrijeme provode zajedno. Ukoliko bismo trebali predložiti novi termin ovakvog zbora, rekli bismo da je ovo jedan soul support zbor, koji brine o duši žene kroz pjevanje i međusobnu podršku.

„Puno žena, kilavo dijete“ poslovica je koja ne vrijedi za Čipkice. Ove žene uz pomoć njihovih bivših i sadašnjih voditelja uskoro promoviraju njihov prvi CD kojem se jako vesele.

Dođite i posluhnite Čipkice na ovogodišnji Artomat i upustite se u putovanje svijetom na njihov način.

Advertisements